Søk
Close this search box.

Hans Emil Glestad – vår nye daglige leder

Hans Emil startet opp i jobben 1. desember og er godt i gang med å gjøre seg kjent med Skogfrøverket. Vi har intervjuet vår nye daglige leder for å bli litt bedre kjent med han.

I skogbruksmiljøet er Hans Emil kjent som styreleder av Phil AS og som skogeier og gårdbruker i Ringsaker. Han har en mastergrad i kjemi fra NMBU og kommer til Skogfrøverket etter ti år ved Hias IKS som programleder og prosjektleder. CV’n til Hans Emil avslører også at han har bakgrunn som fallskjermjeger.

Hvem er du, Hans Emil og hva fikk deg interessert i skogplanteforedling og frøforsyning?
– Jeg er bondesønn fra en gård i Ringsaker og hadde en aktiv oppvekst der. Jeg har alltid hatt et nært forhold til skogen som ressurs for gården og som sted for rekreasjon.
Hans Emil beskriver seg videre som en person med interesse for natur og friluftsliv og med et sterkt konkurranseinstinkt. Etter videregående, folkehøgskole, militærtjeneste og agronomi på Tomb, var det naturlig å starte et studium på Ås. Da følte jeg at jeg kom hjem, sier Hans Emil og sikter til interessen for landbruk og biologi.

Etter endt studium gikk ferden hjem til Ringsaker for å ta over en Glestad gård med  500 dekar dyrket jord, full konsesjon på kylling og 4000 dekar produktiv skog.  Samtidig dukket det opp jobbmulighet på Hias. Hias eier og drifter vannbehandlingsanlegg for Hamar og Stange og avløpsrenseanlegget i Ottestad. Det passet godt med fagkompetansen Hans Emil har om gjenvinning av ressurser fra avløpsvann. Han startet som prosjektleder og byggeleder, og ble senere programleder med ansvar for ledelse av investeringsprogrammet for renseanlegget.
-Dette var spennende oppgaver og jeg fikk anledning til å bidra til realisering av et prosjekt med gjenvinning av fosfor fra avløpsvann, som er min fagekspertise. Da vi kom i mål med prosjektet var jeg åpen for nye utfordringer, og stillingene som daglig leder for Skogfrøverket fristet. Skogfrøverket har i liket med Hias et viktig samfunnsoppdrag, og bidrar til bærekraftige løsninger for framtida. Skogfrøverket har en god blanding av forskning og utvikling, og har et godt fagmiljø med dedikerte medarbeidere.

Hva ser du mest fram til å jobbe med på Skogfrøverket?
-Jeg gleder meg til å være med på dette laget som skal være i første linje for hvordan framtidsskogen skal se ut. Skogfrøverket må være i forkant av utviklingen. Jeg gleder meg også til å sette mitt preg på virksomheten. Vi gjør oppgaver som er viktige for skogbruket og for samfunnet. Som skogeier vet jeg at godt plantemateriale er viktig. Jeg gleder meg også til å følge opp strategi for skogplanteforedling videre. Det er en viktig og god strategi for framtida.

Hans Emil er klar for å gå inn i rollen som daglig leder, og er bevisst skiftet i å gå fra å være fageksperten til å være den som tilrettelegger for at andre skal utføre de faglige oppgavene best mulig. Han forteller muntert at han fikk tilbud om jobb på Skogfrøverket i ungdommen også. Under en 4H leir på Blæstad fikk deltakerne en heftig utfordring i treklatring med løfte om femti kroner til den som klarte utfordringen. Hans Emil vant konkurransen og femti-lappen, og fikk spontant tilbud om sommerjobb på Skogfrøverket. Man skal tidlig krøkes.

Hans Emil går inn i stillingen etter Frode Hjorth, som har ledet Skogfrøverket i åtte år. Frode Hjorth går av med pensjon og overlater roret til Hans Emil på ei skute som har god retning og fart framover. Vi er trygge på at skuta er i trygge hender med vår nye leder.

Vi ønsker Hans Emil velkommen på laget og gleder oss til å ta fatt på nye oppgaver sammen.